Při objednávce nad 1000Kč doprava zdarma.

Rozhovor s autorkou

1. Proč zrovna název knihy Po stopách vlka?

Vlk měl zanechat v tom, kdo to bude číst, stopu. Pak mě napadlo, proč vlastně nevyprávět příběh Maxe jako jeho stopy? Provázel mě po celou dobu, co jsem to psala, proto je to po jeho stopách. Taky vzhledem k tomu, že Max je vlk a ostatní kluci jsou jiné bytosti, které by spolu správně neměly kamarádit, jsem přišla na to, že i jejich stopy ve světě chci vyprávět.

 

2. Kolik dílů plánujete?

Série bude o šesti dílech. Kevin, Damian i Lucius budou mít svůj příběh stejně jako měl Max. Zbylé dva příběhy bych si nechala ještě v tajnosti. Ať se máte na co těšit.

 

3. Jak vás vůbec napadlo psát?

Zkoušela jsem to už na střední škole. Takové hlouposti. Hlavně příběhy pro děti, například Autíčko, které se bálo jezdit. Nikdy jsem je ale nedopsala, v té době to nešlo. O několik let později jsem měla autonehodu a následně poznala Marcy, která mě k psaní znovu přivedla. Začala jsem psát nejdřív na Wattpadu a následně si založila blog. Tam jsem se vypovídala pomocí příběhů a cítila se lépe. Ani ve snu mě nenapadlo, že by mohl jít vlk dál, k tolika úžasným lidem.

 

4. Jak jste zvládla práci, starat se o domácnost a psaní?

Můžu říct, že je to do teď náročné. Mám ale skvělé děti, které když zrovna nezlobí, tak mi hodně pomáhají. Práci v nemocnici mám ráda, ale můj přítel, dvě děti a dva psi mi dodávají tolik potřebnou energii.

 

5. Co chcete svými příběhy čtenářkám říct? Motivovat je? Povzbudit? Pobavit?

Tak tohle je pro mě hodně těžká otázka. Chtěla bych ukázat, že i když je svět kolikrát temné místo, vždycky je tu někdo, kdo nám podá ruku. Pokud něco nezvládáme sami, může se objevit někdo, kdo nám pomůže. Taky chci ukázat, že jsou mezi námi muži, ženy a hlavně děti, kteří nemají v životě tolik štěstí. Mají poblíž tyrana, který jim může ublížit nebo dál ubližovat. Chtěla bych ukázat, že i když se snaží dostat z područí tyranie, není to až tak lehké. Ale pokud najdou někoho, kdo jim chce nebo dokonce může pomoct, najdou potřebnou odvahu. Nejsou na to sami. Tak jako Lena měla obavy, objevil se Max a zmenšil její strachy. V každém díle Po stopách zažily postavy něco, co je mělo posunout. Nevzdaly se a ukázaly, že dokážou víc. Dokázaly utéct před tyranem, a ještě se mu postavit. Našly v sobě to, co tam po celou dobu JE a žily život, jaký si zasloužily. Život plný naděje, lásky a splněných přání. Někdy když se zdá, že není z černé tmy východisko, objeví se světlo a ukáže cestu. Tak stejně to mám s postavami. Ale taky chci pobavit, třeba hloupostmi, které vyvádí Kevin a ten jich má opravdu hodně. Můj přítel ho označil za třeštiprdlo.

Přeji vám příjemné čtení

CAMI WOLF